Hello, world!

Idag blir det en perfeckt dag. Jag har egentligen bara gjort lite små saker. För första gången på 100 år så har jag tvättat och rengjort mina rycktborstar och allt annat man kan behöva till stallet. Sedan har jag flyttat över dom till min nya rycktväska eftersom min gammla rycktlåda var lite för liten nu. Rycktväskan är jättesnygg och har 1000 gånger mer med plats. Såklart är den från HÖÖKS också. ;) Senare i kväll så är det ridning och då ska jag ha på mig en av mina 3 st nya ridtröjor, nya schabraket, nya ridbyxorna och dom nya ridstövlarna. Längtar.. :) Och wish me good luck!
 
See u later on thaaa blogg!
 
 

Lotta..

Som endel kanske vet så har Hannahs foderhäst Lotta flyttat tillbaks till  sin ägaren nu. Det blev hastigt och lite utanför planerna..  Jag (& andra) kommer såklart sakna Lotta otroligt mycket. Men jag kan tråkigt nog inte trolla upp två stycken.
 
                                     

Skoldag today..

Igår for jag till Luleå direckt från skolan. Mamma och Big bror hämtade mig.. I Luleå så for vi ännu en gång på HÖÖKS och handlade dom sista prylarna jag är i nöd utav. Annars så köppte vi korv och cola.. Ganska gott ändå, fast jag inte är så sugen..

Annars så har jag åkt hem med en kompis idag efter skolan också. Pratat och slappat framför TV:n. Så dom sista timmarna jag har kvar att plugga läxa nu så ska jag försöka att göra det noga..

Måste bara få nämna också att min Big bror fylller 16 år idag. Grattis! ;)

 

Fullt i händerna, dag ut & dag in.

Helgen har varit rolig, lärorik, trist och super! Allt på en och samma helg. Jag har hunnit göra mycket under fredagen till söndag. Allt som jag har velat göra.
 
På fredag for jag till stallet. Då var det ''min dag'' att ha Pucken. Fixade allt rent och fint i boxen, rengjorde krubban och vattenkoppen, mockade, gav mat och fyllde hönätet med mera höö.. Sedan var det dags för att mig att äta själv så pappa hämtade mig... .. mamma slutade jobbet lite tidigare änn vanligt och då så for vi tillbaks till stallet ett tag senare för att rida. Ridhuset var ledigt så jag red inne med Pucken. Han var fin och det gick bra. ALLT gick bra.
 
Lördags morgon kom mamma in i mitt rum, väckte mig och vi for till haparanda. I haparanda for jag, mamma och pappa på HÖÖKS för att se på nya ridsaker. Behövs värkligen just nu. Med mig ut från HÖÖKS fick jag med mig mycket fint - REA, du vet! ;) Senare for vi och åt, handlade och sedan var vi påväg hem igen. På kvällen såg jag på film, åt glass och degade. Skönt..
 
Sista dagen förra veckan, söndag rättare sagt. Då var jag och mamma i stallet all day long igen.. Rätt så roligt. Jag gjorde i årdning Pucken för att rida medans mamma stannade i stallet och mockade. Tack gud och tack mamma ;) Jag red ute i padocken själv. Vi jobbade på volten och det gick bra. Han är en underbar häst, svergies Puckään! Annars så gjorde jag ingen mer änn att jag såg på ponnyakuten nerkrypen under täcket. Jag gick och la mig ganska tidigt också såman får vila ut. Jobb tar på kraft..
 
.............      ..........    ................    .............    .......   ..........       .............   ......     ...........   ............      .........    ..........     ........... .... 
 
Nu laddas det ner bilder på mig och Pucken från helgen. Kommer upp på bloggen när detta blir färdigt. Woop! ;)

Jag är med och tävlar på nellieberntsson.se

Veckan:

Måndag: ..
 
Tisdag: Rida Pucken, göra läxor och chilla..
 
Onsdag: Åker förmodligen till slalombacken & läxaor..
 
Torsdag: Läxaa & stallet.. :/
 
Fredag: Stallet (pucken?)
 
Lördag: Stallet (pucken?)
 
Söndag: Stallet.. ;)
 
Kort och sammanfattad vecka. Ganska lätt men härlig.  ♣

Talk about.. ..everything.

 
Jag är helt ärligt hur nöjd och glad över gårdagens hoppträning. Ångrar inget. Hoppade Graffe! Han är en utmaning att rida (som prinsen). Man lär sig otroligt mycket när man rider sånna hästar. Framåtbjudning, glad & arbetsvillig. Glad kan jag då säga att Graffe var, lilla loppan. ^.^ Han hade fötterna i luften hela tiden. Bockade och sparkade. Gullyt.. ;) Han hade också bjudning framåt. Jisses, hade knappt någon kontroll på troll-ungen, haha! Men det gick ricktigt fint och han hoppade som en guud! Blev dränkt av fina komentarer igår. Helena (tränaren) öste  berömm över mig. Kanske låter lite roligt men UNGEFÄR såhär lät det på läktaren:
 
- Jisses, Moa rider otroligt bra. ( Helena )
Mamma: Ja, visst går det bra. Det är så roligt att se när dom rider.
- Ja, Moa påminner om Graffes förra ägare. En kille facktist. 
Mamma: Jaaha!? :)
- Hon rider exakt likadant som hann. Han kanske tror att det är han, eller kan det vara omöjligt?
Mamma: Kanske det kanske.. ..skulle väll inte vara omöjligt. ;)
- För hon rider EXAKT lika dant. Lika fint, lika kontrolerat och sitsen med. För Graffe är alltid lika glad när Moa rider han.
Mamma: Vad roligt att höra.. Jag tycker själv att det gick jättefint för dom idag.. Moa blev jätte glad över att hon fick Graffe idag också.. Värligen jätteskoj.
- Vad roligt! :)
 
Mycket mera berömm fick jag också, hela tiden. Ångrar inte en sikund. TACK för hopp passet igår vill jag bara säga..                                                           TACK, u made my day.
 
 
Idag ska jag facktist till Puckään.. Han kall ridas. Kameran åker med, den ska med! Bilder kommer upp på bloggen.. ..någon gång? ;)
 
See u later on the bloggi? ♥

Måndagen avklarad - check!

Nu är måndagen avklarad.

Utväcklinssamtalet gick suveränt utan tjat. Bra betyg har jag men några saker jag måste fortsätta att slipa på. Engelskan är nästan en av dom jobbigaste ämnena och jag har liite svårt med det - en sak jag måste jobba mer på. Redan i kväll ska jag börja med läxorna. Träning = färdighet.

I veckan har vi världen jobbigaste läxor. Det minska jag kan säga om dom är att dom är jäkligt förj*vligt jobbiga. ;/

Läxorna i veckan:

3 papper matte fyllda med 7 stycken tal med både A, B och C frågor.

En läxa om Charles Darwin där man ska skriva hur mycket fackta man bara hittar om han och lära sig allt utan texten.

Jag ska skriva ner vad 19 st svåra ord betyder eller vad det är för något. Sedan ska jag kunna alla utan pappret.

Sedan har jag 19 st engelska ord som jag ska kunna uttala, skriva och stava rätt.

Sist är en engelsk text som jag ska läsa. 2 sidor som jag ska översätta till svenska och uttala det rätt på engelska.

Jag kommer dö innan denna veckan är slut.. Crazy i huvudet, bara helt snurrigt. :/

Stallet - lektion - hoppning..


WOOP! ;)

Home - Alone

Är hemma från skolan idag.. ..det blev oplanerat men så blev det. Idag har jag alltså mer tid till bloggen, mer tid till chill och allt annat gött. Det ända jag har planer för idag är utvecklingsamtal och jag hoppas på att få fara på ridningen idag också. Om jag åker så blir det hoppning..
Ingen Pucken utan med ridskolehäst. Jag får väll hoppas på Graffe ifall. Jag har ingen stress, vi hade tagit beslutet att jag inte skulle hoppa Pucken i veckan. Beslutet är taget. Jag har livet på mig, jag kan vänta. Men jag är otroligt nöjd och stolt över att jag blev lyckligt lottad att få komma och rida Pucken då & då. Det är något som jag kan sträcka mig för - att få rida en sån skolad polle. Kommer lära mig så sjuukt mycket på prinsen. Tack! ;) 
 

Toppen helg!

Helgen är snart över, om några timmar så är det måndag och skola igen.. Vill inte att helgen ska vara över, det var värkligen en toppen helg! ;)
 
 
Fredag:
Fredag, då jag jag for till slalombacken men Trine. Vi åkte snowboard & bara hade skoj. Var med mamma & pappa. Köpte fika för någon slant o skratta. Asså, de var roligt.. Jisses. Senare så for vi hem till Trine och jag nattade över. Vi kollade film med godis och annat gott i famnen. Vi kollade också in på bloggar och snackade, nerkrypra under täcket. Fick fina sms som gjorde mig glad och skickade minst lika bra tillbaks..
 
Lördag:
Lördags morgon vaknade jag hoss Trine, tidigt. Vi åt god frukost, ringde Hannah och for med varandra till stallet. I stallet var det Robban träning (hoppning) som vi kollade på. Träffade massor av folk och andra som hoppade. Träffade en tjej som alla hade roligt med, Linn. Alla skrattade ihop och jag tror att vi kommer göra det framöver också. Bland annat hoppade Johanna Pucken, Anna på Agnes och Linn hoppade Lotta & Tubbe. Det såg ut att gå ricktigt ricktigt fint och det var bommar upp i taket, maxade ungefär. Annars så åt vi mat i stallet och var där ett långt tag tills vi skjtusade hem Trine & Hannah och jag var tvungen att fara hem och äta. Tillslut var det dags att fara till stallet igen, för att kolla när Puckens förra ägare red ett dressyrpass på han. Hon red otroligt fint..
 
Söndag:
Idag var en tuff, rolig och energi krävande dag. Den tog kol på mig - allvarligt. Den började iallafall roligt. Mamma och jag steg upp tidigt för att hjälpa till på stalljouren med Johanna och Nina. Johanna och jag tog matpåsar som vi släppde av vid hagarna - en efter tre. Skottkärror hämtade jag för mockningen, fyllde boxarna med mer spån och sedan var vi färdig. Det gick snabbt och det var roligt. Senare for vi hem, lagade mat och for tillbaks till stallet kl. 10 för att rida ut med Trine och Hannah. För idag var det en solig och varm dag - då måste man passa på. ;) Det var SUPER härligt och jabg har lust att göra om det nu.. Gick undan samtidigt som det gick sakta. Senare for vi hem igen för att göra läxa, äta och ta det lugnt. Senare - nu ikväll så blev det jobbigare. Lite tjafs om saker.. ..onödiga saker. Men det blåser bort med vinden får vi hoppas på. ;)
Justeja, nu ska jag sova.. ;)
 
Blogg förklaring: Vissa dagar som ni har märkt så kan jag inte alls blogga, vissa kan jag och vissa blir sämre. Det kommer nog alltid vara så, jag har inte alltid tid. Men jag har inga krav och jag ska inte stoppa upp press. Det har alldrig stått på shemat - de är då man tappar intresset.. ..utav press?
 
 
 
...
...
 
 
 

This or that:

 
Häst / Ponny
 
Hoppning / Dressyr
 
Fält tävlan / Gymkana
 
Schabrak / Vojlock
 
Luva / Utan luva
 
Stjärn / Strumpor
 
Vita hovar / Svarta hovar
 
Fux / Brun
 
Skäck / Skimmel
 
Vit skimmer / Grå skimmel
 
Liten & pigg / Stor & lat
 
Box / Spilta
 
Spån / Halm
 
Vattenhink / Vatten kopp
 
Barbacka / Sadel
 
Trav / Galopp
 
Halvskodda ridbyxor / Helskodda ridbyxor
 
Spö / Utanspö
 
Träning /  (klubb) tävling
 
Klubbtävling / Tävling
 
Borsta / Mocka
 
Rida / Longera
 
Rida ute / Rida inne
 
 
 

Skolridning

Igår var det skolridning (dressyr). Jag red Graffe den pigge som var fiin som bara.. ..den. Vi körde skänkelvikningar och framdelsvändningar. Graffe e en sjärna på det och jag var också ricktigt nöjd med gårdagens presterande. Graffe är en ur söt polle som skulle passa bra som privathäst..inge dumt menat but it's true. Eftersom han inte är den sortens häst som tål alla och som inte heller trivs i den miljön han nu står i. I riskolans händer. ( menar inge dumt )                                                                               ;)
 
 
 

Snowboard

Snowboard åkning på G nu, ska med Trine. Först sksa jag äta & sedan skjusar pappa mig/oss dit? Vi har även planerat hela helgen full med varandra. Så efter vi har varit i backen så blir det kanske att fara & sova över hoss Trine till på lördag. På lördag far vi sedan (kanske) till Hannah & är där all day long.. Extra skoj!! ♥
 

?

WOOOP!
 
Idag vad är det den näst sista dagen innan helg och frihet.. Då man får pusta ut i 2 dagar. Men jag kommer klara mig galet galant tills dess eftersom det har gått glänsande ända hit..
 
 
Idag ska jag göra bort den sista läxan för i morgon, engelska glosor = den värsta läxan man kan ha? Det är ricktigt jobbigt kan jag säga. Annars har jag ett till problem, att jag alltid börjar med läxan i sista sikund.. Det är en sak jag MÅSTSE bättra mig på. Att börja första dagen man får hem '' jobb ''.
 
 
Ridning ikväll. Vi ska ha cavaletti & skänkelvikning. woop! Trine finns på plats med o kanske Hannah också. Vi får väll hoppas på det bästa! ♥
 
 
Gårdagen var sååå rolig, den spenderades klart med Trine. Vi åt gott & var ute med några andra.. ..kompisar rättare sagt. Det blev inget snowboard åkande igår, synd var. Men på fredag kommer vi igen.. ..om dom har öppet då? ;)
 
 
LÄÄÄNGTAR såå otroligt mycket till på måndag, då har vi hoppning på fullt allvar. SKOJ. Det bästa är att jag förhoppnings vis har Pucken då. Första hoppningen med prinsen för mig, han själv är Otroligt ducktig på att hoppa ♥ Finns inga ord, han är.. ..bäst.
Nu är det lite sent att berätta detta men han gick som en diamant i måndags, en ricktig fin diamant utan trubbiga kanter.

On the school right now

Är på skolan & har inget att göra.. Jag väntar facktist på Trine som jag ska åka hem med senare. Vi ska kanske enligt våra planer fara till slalombacken sen med snowboarden under armen och hjälmen på huvudet. Det som kan förstöra våra planer är att det är för kallt just nu och då kanske backen inte har öppen heller, håller tummarna. ;) Ser allt framför mig liksom, detta kommer bli skoj på hög nivå. ♥
 
Idag på skolan har vi fått betygen nerskrivet på pappaer, är nöjd över betygen men kan prestera mycket bättre ändå. Jag vet att jag kan.. ..ALLA kan.
 
Ska kolla runt på datorn nu, får se om jag hittar något skoj. See u later.. ! ♥
 
 

Närmaste dagarna gemon veckorna:

Har inte bloggat på 3 dagar nu?.. ..så jag tängte skriva allt jag har att skriva om nu i detta inlägget..
 
Fredag:
 
Fredag efter skolan for jag till backen med några vänner, åkte snowboar å annat roligt.. Inget annat kan man säga..
 
Lördag:
 
Lördags morgon så for jag till stallet, med Trine & Hannah såklart.. ;) Jag fixade Puckens box ren, tvättade krubban, rengjorde vattenkoppen, mockade och vände hela boxen upp och ner, putsade prinsens fönster och tvättade bort allt damm så det blev glänsande bra! Titta jag kan minsann, ducktig MOOAA... ;) Efter halva dagen i stallet så tog vi in våra favvo hästar, började borsta tills dom glänste och slängde oss upp för att rida. Pucken blev väl omskött, lite bortskämmd men han förkänade all tid. Han är underbar.
 
Söndag:
 
Söndag eftermiddag så skjusade pappa mig till stallet för att där med vara med Hannah & Trine, lite konstigt va? ;) Jag red inte igår men jag fotade en massa bilder på när mina amigos red, bilderna blev jag ricktigt nöjd med och dom kommer säkert synnas här snart.
 
'' övrigt '':
 
I dag ska jag till stallet med Trine & Hannah IGEN... ;) Vi ska rida ett pass, jag på Pucken, Trine på Toppa & Hannah på Lotta.. Efter ett perfeckt ridpass så ska jag & Trine sedan ha lektion ( sits & balans träning ).
 
Förra veckans hemläxa var att skriva en berättelse ( typ.. ), dom som hade skrivit dom sju bästa berättelserna får komma med på tågresa till haparanda nu i morgon.. .. Gissa vad? BEAM, jag kom med! Så i morgon har jag sovmorgon och sedan far jag direckt till tågstationen.. I haparanda så ska vi inviga den nya tågbanan och där får vi se på massa nice, få godis, lysna på musik & annat... ;)
 
 
Ons: Backen med kompisar.
Tor: Ridlektion.
 
 
 
 

Ponnyakuten 4!

Igår började den nya säsongen av  Ponnyakuten (4), svergies mest kända ridläger.
 
Det är ett ridläger som ALLA får söka till tillsammans med en häst som behöver slipas till eller så kan det vara du själv som behöver hjälp med hantering, hoppning, dressyr, lastning eller sko sin häst, m.m.. Lägret är i 2 veckor med 8 st undomar varenda år som kommer med..
 
Äntligen har mitt favorit program börjat igen. Jag har väntat ett år nu för att få se 16 nya avsnitt av ponnyakuten. Äntligen! ♥
 
 
 

Twisted Gringo (Pucken)

Idag är det jättefint väder, passar bra eftersom detta blir mer en ute dag änn inne dag. Jag ska till stallet med Trine och Hannah. Jag på Pucken, Trine på Toppa och Hannah på Lotta, Perfeckt! Vi far ungefär vid kl. 12 och ska vara där hela dagen. Det är ju också hoppträning i ridhuset idag så då är de upptaget.. ;)
 
Soligt + Fota + Stallet = Underbart, hoppas vi rider ute då och tar extremt snygga foton.
 
Igår for jag till slalombacken kl. 5 till 9. Det var sjukt roligt att få åka snowboard igen med dom andra tjejerna. Har funderat på att fara i morgon med och jag inte hamnar i andra planer. ;)
 
Måste bara säga, tusen tack! Veckan har varit crazy. Har ett högt antal ''unikaläsare'' som stiger för varenda dag. Woopp!
 
 
 
 

Idag, i morgon i övermorgon

Idag har jag varit på ett tufft ridpass, med Amadeus. Herregud, han borde behöva en energi kick, något som får han upp på tå. Jag tycker inte om hästar som inte är arbetsvilliga för 5 öre. Tycker om dom som har lite mer krut, en egen motor med andra ord. Så idag gick de sådär, det var väll okej men jag kunde ha gjort det 1000% gånger bättre ifall han hade viljan att gåå. Förbaskade ponny. ;)
 
I morgon ska jag med några kompisar till backen ( slalombacken kl. 5 ) och åka snow board med de andra bräd-åkarna. Ricktigt roligt eftersom vi blir 8 pers från klassen typ.. Annars om jag hinner så ska jag fara till stallet, se på löshoppning då massor av hästar ska hoppa. Tillexempel Pucken. Annars blir det ju löshoppning mer gånger, detta var då inte den sista. Annars syns jag och Pucken på lördag.
 
I övermorgon ( på Lördag ) så ska jag till stallet med några polare, rida Pucken i lugn o ro och putsa upp han glänsande efter passet som han alltid brukar få bli. Har ännu inte stoppat up vad jag vil göra på ridpasset ännu men vi får se vad som händer. Det ända jag vill är att jag vill rida ute på banan, om det inte är för kallt.. Man måste ju också gå efter vad dom andra har planerat med, kanske dom har plockat fram hinder på 1,50? Vem vet.. (skoja)
 
 Längtar så sjukt mycket till prinsen..
 
 
 

Dröm - stall - outfit

 
Ridhjälmen passar super till outfiten och den är ur läcker, mössan passar bra till ridbyxorna, tröjan och ridstrunmorna med ett fint mönster på.
Den smala ridtröjan passa fin fint under den fluffiga svarta västen som syns och sticker ut.
 
En svart ridväst som man inte tänker på i förstsa hand, som ligger lite i bakrunden men är fin endå.
 
Svarta rid - skinnhanskar som passar dom andra plaggen och är lite mer ''smala''.
Världens snyggaste ridbyxor passar bra och är tighta, dom är huvudplagget och som får alla blickar på sig. Love
Blåa ridstrumpor som är så snygga, dom ligger mer i bakrunden.
Ridstövlar som är en dröm, svart silvriga och är i en lite mer tightare / smalare form, syns och sticker ut lagomt mycket.
 
 
Detta är min önske outfit! Hur passande som hällst och skulle lätt sticka ut mest av alla i stallet, love love love!

Dag 4 - Bästa hästminnet

Kan direckt säga med handen på hjärtat: - Jag har inte direckt något favvo minne av stallet.. Men har varit med om så sjukt många roliga saker tillsammans med alla kompisar..
 
Men 2012 och år 2013 är nog dom största crazy - häst - åren i mitt liv. Sen har jag ju också minnen av 2011 också som var fantastiska.. 
 
 Idag händer de ju också bättre o bättre saker för varje dag. Och 2012 o 2013 har man också fått ta allt lite mer på risk, sättast ut för nya utmaningar och ut av det får man chansen att utväcklas varenda dag med hjälp av alla människor och kompisar runt om en.
 
I slutet av år 2012 och början av 2013 fick jag ju chansen att träffa minst 10 nya personer som satt ut mig på nya uppdrag o tog med mig till nya platser, hjälper mig på traven med nya planer, utväcklingen och framtiden. Människor som hjälper mig änn idag, nya också. Är sjukt glad för ALLT som jag har fått delta i och lärt mig år 2012! Hoppas 2013 blir lika grymmt om inte grymmare! Värt mycket.
 
 
Eftersom jag inte har ett favvo minne så tar jag istället upp något jag saknar, några minnen jag alldrig kommer glömma:
 
En sak jag saknar sjukt mycket, som alltid finns i minnet är nog dom dagarna jag, Trine, Hannah och Julia var i stallet sommaren år 2012. Då vi skenandes kom genom skogen på våra nördigt söta ponnysar. Dom dagarna var underbara. Men mäst av allt som jag saknar är stallet Shettis & Company, Agnes och att känna sig välkommen i det stallet man älskade att vara i.
Man drömmer sig tillbaks, fasnar i alla minnen som vi alla har haft tillsammans. Dom minnena jag inte kan få ur huvudet, de är speciellt. I miss it..
 
 ♥

Dag 3 - En bild som gör dig glad

Detta är en bild, som gör mig glad! ♥
Många vet redan vem denna bruden är men jag tänkte ändå berätta, kort o sammanfattat.
 
Agnes 9 år, en liten fux D-ponny är det som travar runt i grön gräset. Lite sådär rund om magen, glad o nyfiken. Hon ser lycklig ut, och det gör mig glad.
 
Agnes kom till Shettis & Company år 2012.. Hon var var en häst med egen vilja och eget humör. Dom 2 sakerna sitter ännu kvar i hon änn idag, men hon är en häst som har kännslor en häst som man inte ska ta tid att bråka med, då får man dubbelt så mycket spö tillbaks. Iallafall så trivdeds hon inte som ridskolehäst o med den omgivningen som fanns i stallet. I början hade hon inga kompisar som älskade hon, inte en. Hon var ALLAS lilla docka till att börja med. Hon blev biten, sårig och mager för att hon inte fick såva, dricka eller äta. Hon var alltid hästen som var utstött. Andra sidan hagen var en bra platts för hon, där hon fick vara ifred o hålla sig på vackt för dom andra. Bara man såg på hon, i ansicktet in i ögonen så var de som att.. ..hon var inte lycklig, inte för 5 öre, hennes ögonlock var alltid rynkade o såg ledsna ut. Eftersom hon var MIN på ridskolan, av alla människor o barn. Så fick jag henne för mig själv. En anledning till det var nog för att hon var, tjurig, egen vilja o visade att '' Här, här kan du inte gå o tro att du bestämmer över mig. * Kick * ''. Direckt hon blev sur så var benen i luften, öronen slickade bak o hon såg på en som att '' stick jag vill inte ha dig petandes på mig. STICK '' Det var hennes personlighet. Att vara tjurig. Men hon blev bättre, mycket bättre mot MIG. Vi lärde känna varandra väl under året hon var på ridskola. Tillslut gick hon som en ängel bakom mig o lydde, men ibland visade hon att '' nej, jag vill vara ifred. Ta en paus ''  Den pollen som jag for o red varenda dag, som jag tog hand om,  gav mat o såg till så hon mådde ''prima'' det var Agnes. Min prinsessa, min ängel o mitt hjärta, min tjuriga lurvboll hon var MIN lilla ostbåge. MIN. ♥ Nu har hon nytt hem, hoss en person som värkligen kan göra något åt saken. Där hon får bli omtyckt av hennes pojkvänn i samma hage, utan att bli biten. Låt mig presentera Agnes pojkvänn, Benji! ♥
 
Bilden är tagen hoss hennes nya ägare, Anna. Själv jobbar Anna i samma stall som jag tar lektioner på, Agnes brukar föja med o jag träffar hon flera gånger i månaden nu. Älskade häst.
 
Bilden den, den gör mig glad.. ♥

INGEN skola..

Idag var de ju sagt att jag egentligen skulle åka hem med Trine efter skolan, käka mat o fara tillsammans till stallet om ni inte har missat det? Men det är ju ingen skola idag. Fast vi får stoppa upp planerna någon annan vecka istället. BARA så att ni vet att jag har hel dag ledig..
 
 
Kommer mer inlägg, vänta o kolla ;)

Dag 2 - Bloggar jag läser

Jag läser inte så många bloggar om jag får säga det.. Endast hästbloggar, scchhh! ;)
 
1. Hannah Stanze
 
2. Nellie Berntsson
 
3. Johanna Bäckström
 
4. Ponnysanning
 
5. Linn Olsson
 

Kusin-vitamins kalas..

Idag har ju min kusin vitamin varit hemma hoss mig, och for hem för 1 sikund sedan.. ..ungefär! ♥ Vi har firat henne med fika o tårta, mumma! Annars så har vi bara kollat film, skojat om alla otänkbara saker som finns o levt ut denna dagen.. 
 
 
 

Skolan - stalldag - planerat

Stallet:
 
Dagen har varit otrolig, den spenderades som vanligt med Trine, Hannah o en del av dagen var Madde också med o hade roligt. ;) Vi vek oss av skratt, vi har alltid lika roligt med varandra.
 
Kl. 2 började hoppträningar för Robban.. Kameror upp i luften, blixten på o vi tog jättefina bilder.. Anna på Agnes, Anna på Allban, Johanna på Pucken o Madde på starre har vi kollat noga på, förebilder. Lektionerna tog slut vid kl. 6-7 någon gång.. Efter en  låånngg dag kom mammi o pappi med mat, då fick vi ju också skjus hem för dag..
En perfeckt dag alltså..
 
 
 
 
Planerat:
 
I morgon får vi besök av lite släckt o andra personer.. ..vänner ;) Min kusin fyller år i morgon och då tängte vi fira det här hemma hoss oss.
 
Jag har planerat lite som jag o min ena kusin kommer göra.. För det första så ska vi se på film, hålla ett öga på hundarna, blogga, fika o ha de roligt undertiden dom är här, i kalix.
 
På måndag så har jag blivit bjuden att komma hem till Trine efter skolan, ska äta där o ha roligt. Skoj! Senare på kvällen far vi tillsammans till stallet för att rida våra favvo-hästar. Jag på Pucken o Trine på Toppa, kan inte bli mer spännande o värkligen inte roligare.. ;)
 
Jag se fram emot detta så vi får hoppas på det bästa! ♥
 
Skolan:
 
Skolan börjar ju nu på måndag för alla oss som går Innanbäcken.. Lovet har gått fort, med vinden har den blåst iväg nu. År 2012 var nog den jobbigaste tiden att gå till skolan, man började bli uttråkad känner man nu. Men det var ett år som jag har haft mina vänner vid sidan o skattat också. Jag är ännu trött på skolan o har ingen lust att gå dit.. ..men om ett halv år så börjar jag ju på ny skolan, nämligen högstadiet ;)
 
........
Lotta.

Dag 1 - Topphäst lista

1.
Agnes, D-ponny, sto. ( privat )
 
2.
     
Pucken, D-ponny, valack. ( privat )
 
3. ( ingen bild )
Toppa, D-ponny, sto. ( privat )
 
4.
Lotta, B-ponny / C-ponny ?, sto. ( privat )
 
5.
Graffe. C-ponny, valack. ( ridskole )
 
6. ( ingen bild )
Starre, D-ponny, valack. ( privat )
 
 
 

Dag 1 - 5

Eftersom jag vill göra något / några slags inlägg per dag för att satsa lite på bättre uppdatering så ska jag börja göra '' dag 1 - 5 ''. Allt börjar redan i morgon, o slutar inom kort tid.. ..fem dagar.
 
Dag 1 - Topphäst lista
Dag 2 - Bloggar jag läser
Dag 3 - En bild som gör dig glad
Dag 4 - Bästa häst minnet
Dag 5 - En utmärkt dag
 
 

En video ALLA borde se?

Tryck → HÄR, om du har vill se ''videon''?

Bästa videon på länge, bevisar mycket..  STOR tuppe får den för mig!! ♥

2013's mål

Måste säga: Att jag inte direkt är super på att ståppa upp mål. Det är en sak jag är mindre bra på.. Men jag har funderat, länge. Tillslut kan jag bah stoppa upp allt liksom.. ..hittade många saker.. Små saker o lika stort som big bang! Herregud..  måste börja med alla mål, det kommer nog vara en sak som jag kommer fortsätta med i framtiden nu. MÅL.
 
Min mål genom 2013: ↓
 
→ Välja ut mina vänner, bry mig om det värdefulla o ta vara på de bästa.
Exempel: ( Trine o Hannah ) Jisses, ibland viker vi oss av skratt. Sant?
 
→ Träffa nya personer som gör mig glad.
 
→ Försöka satsa lite mer på skolan..
 
→ Satsa fullt ut på ridsporten, slipa till saker o ting.
 
→ Träna mig på att hålla mitt humör uppe, bättre på att säga säga förlåt  o acceptera saker...
 
→ Spendera mer tid med vänner, på fritiden o inte bara i stallet, men de är där jag har mina? :3
 
→ Stänga ute saker / personer som trycker ner mig eller som gör mig ledsen / vill mig ont.
 
→ Ha ett AMAZING year 2013.
 
→ Ta vara på tiden. ♥
 
Jag har massor med mål 2013, valde ut domhär för att jag kännde att de var dom bästa o värdefullaste.
 
Vill också tacka alla snälla personer som jag har lärt känna bättre under år 2012, som jag lär mig av, ger mig chanser o låter mig ha roligt.. TACK!
 
 
 

2012, 2013..

Igår kväll, 2012.. åkte familjen till Draggen, hyrde 2 Johan Falk filmer o köpte godis så det räcker ;) Sammanlagt tid så såg vi på film i 3 timmar ända tills de var 7 minuter kvar till nytt år..  2013 pratar vi om då. ♥
 
Idag ska vi se på 2 filmer av Johan Falk igen.. myss! Annars har jag inte bestämmt nå planer för idag, vi får se vad dagen bjuder på :)
 
Wow, år 2013 börjar bra.. ..undra vad hela året bjuder på då? ♥ Jisses!
 
Puckään! ;)

mmoaerikssons.blogg.se

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej som heter ''Moa'' och är -00:a. Jag kommer blogga om allt möjligt, mina intressen och min fritid Hoppas ni kommer gilla det..

RSS 2.0