Häst = ?

Hallå! Kmmer dereckt på sak. Är hästar är en frukt eller hästar är ett levande djur i era ögon?
 
Själv så är det glasklart för min del att hästar är ett levande djur och kommer alltid att vara. Årkar inte änns fundera på att hästar är en frukt. Idiotiskt om jag får säga det med egen mun. Skrattar bara, serriöst!
 
Hästar är ett djur. Dom är gjord av kött och blod - precis som vi. Dom har ben, kan gå, kan se, har humör och vilja om jag har uppfattat detta rätt. Eller vad ska man tro, är dom bara äppelmos som bara är kladdig? ;/
 
   ←?→    

forever alone..


..på mitt rum

Förkyld

Kännt dom senaste dagarna att min förkylning bara blivit sämre. Så idag är jag hemma för att förhoppningsvis återhämta mig så jag ska kunna fara till backen med klassen i morgon - klart ridningen också.
 
Så nu ska jag vila och ta det lugnt baa.. ( menas med att se på hästnet.se ) ;)
 
 
 

SJUK @@

+ boggade int i går.. = Blogga mycket idag
 

Robbanträning - anmäld.

Nu är jag anmäld och med i ännu en Robbanträning.. Check! ;)

Övernattat..

..i stallet från lördag till söndag. Med ''amigosarna'' Johanna, Hannah, Trine & Madde. Jag hade sjukt roligt asså. Åt pizza, godis, chips och drack läsk.. Yummi. Haha - Vi byggde också fram hinder i ridhuset som vi hoppade. Sååå sjuukt bra vi var liksom. Maxade 1,50 oxrar med vattenmattor.. ;) På andra sidan såv vi lite också. Inte för att vi var pigga utan de blev bara så av en ''slump''.. ♥ På söndagen tog jag, Trine och Madde oss en lite ritt ut - barbacka. (jag red Ellinore) Var så jäkla skönt eftersom det var så soligt & att snön börjar smälta nu denhär tiden.
Tror nog inte vi har gjort något mer - man kan ju inte nämna för mycket.. ? För det som sägs/görs i KRF's klubbrum stannar i KRF's klubbrum.. - Muhahaha!
 
+ : Pucken är nu halt och har varit ända sedan i lördags. Årkar inte babbla för mycket nu men ville bara ha det sagt liksom. ♥ Så nu ska prinsen krya tills han är bra igen. Bebben.

Homework @@

600615_420082764745066_856459261_n_large

Weheartit.com

Normy(30) black horse | TumblrHorses KissingBeautiful Bay Horsehorses | TumblrThe silence between the notesHORSESHorses at Hofsós Unicorn(1) PhotographyBeautiful Picandalusian stallionwild horses | TumblrEquine / b e a u t i f u l
We♥it.com

Ögonsten*

Samtal @ ridning

Idag ringde mamma:
- Ville bara säga att jag har en ''rolig'' sak att berätta..
- Okej, vadå?
- Jaa, du vet. Anna sms:ade mig och sa att du ska rida hennes ponny idag...
- Gud!!
.................................................................................................................................................................................
När jag hade lagt på luren:
- Woop woop! Woop woop!
 
Gud, kännslan när jag får rida den näst underbararaste ponnyn i världen. Agnes! ♥
  (såbbe & Juva) Pluttisar..
( bilden tagen från: http://stanze.blogg.se/ ) ♥

Robbanträning - 16 februari 2013

I lördags var det Robbanträning. Jag hade otroligt roligt var det bästa - detta kommer hända igen kan jag lova. (mabye on sportlovet) Annars gick det otroligt bra. Jag och Graffe hoppade svår 70-75 cm bana. Gick strålande men jag behöver ju såklart också träna mer.. Mamma fotade också - resultatet blev inte så bra eftersom ljuset i ridhuset kunde man slänga åt skogen. Men bilderna ligger ändå i min mapp på datorn. Jag kan säga att jag känner mig ricktigt nöjd med den dagen.
 
Här har ni några bilder sen hoppträningen. Sjukt suddiga och dock konsdig färg.. Men bjuder iallafall.. :
 
(detta var dock bara uppvärmingen) @@

Veckodagar.. @@

Undertiden jag var utan blogg har det hänt mycket.. Otroligt mycket facktist. Så detta får bara bli en kortfattning nu da @
 
Lördag: Lördagen var den bästa dagen på länge.. För det första: Otroligt rolig & lärorik Robbanträning på Graffe.. (kommer inlägg om det senare)
 
Söndag: Hemma dag..
 
Måndag: Skoldag och i slutet var dagen toppad med otroligt bra ridlektion på prinsen.
 
Tisdag: Åkte jag hem med Trine. Elin kom också ;) Vi såg på skräckis & andra otroligt bra filmer.
 
Onsdag: Skoldag toppad med snowboard-åkning i backen. (med Elin & Trine)
 
Äppelskruttisar båda 2! ♥

Varit utan blogg i några dar.. @@@

Hejsan! Nu kan jag äntligen blogga igen eftersom det har rackat med bloggen i några dar i rad nu. @@
Ville bara säga hej för första gången på ett tag nu.. kommer inlägg - ett löfte! ;)

Nighty Nighty World..


Sweet Dreams allesammans!
matar bloggen med bokstäver i morgon då, right!? - var berädda! ;)

Presenter..

..på Alla hjärtans dag är underbart!



Glad ALLA hjärtans dag

Idag är det alla ♥ dag! När jag kom hem från skolan låg det chokladhjärtan i en ask, mitt på sängen. Yummi & tack!
 
   
 
Så idag ska jag alltså ha en bra dag. Chilla, rida, förbereda helg, läxa och annat skoj. Alltså ska jag senare och rida Pucken.. ♥ SKOJ - med stora bokstäver.
 
Jag känner värkligen nu att det bara går bättre och bättre för mig och Pucken tillsammans. Lärt känna han bättre, rida han och liksom förstå hur han fungerar. Har mer änn halva biten kvar ännu. Men man måste starta någonstsans - right? :[]
 
Annars har jag haft fullt upp denna underbara veckan. Måndag var jag i stallet. Red lektion på ridskolehäst och sedan hoppa över till Pucken för att rida han. Tisdag for jag till stallet med J. Bästa Anna var också där så jag fick rida lektion på Agnes för hon. Var sjukt kul eftersom det var rätt länge sedan jag satt upp på hon nu. Tiden går asså.. Hon har värkligen blivit mycket bättre nu. Förr var hon en liten seg smet som nu har förendrats till en helt otroligt underbar ponny. ♥ Sedan red jag Pucken för Johanna (J). Gick super och hon visade mig hur man kan rida Pucken på ett BRA sätt. För prinsen ( Pucken ) är en sådan häst som suger åt sig all kontakt från ryttaren han bara kan. Han behöver stöd när man rider han. Skänkel, hand känkel och hand. Hela tiden. Ska försöka jobba hårt med det nu. Kontakt. Onsdag var jag med Trine i slalombacken och åkte slalom för första gången i år. Jippy! :) Annars har det inte varit så mycket mer liksom..
 
Så har min vecka varit - Super bra! Och längtar så enormt mycket till helg nu. I morgon ska jag och Trine till backen för att åka snowboard. Sedan på Lördag ska vi till stallet, träffa many pepole och hoppa på Robbanträning för första gången. Sedan åker vi över till Trine för att övernatta där till söndag..
 
Många planer nu.. måste hålla koll.. ;)
 

Dressyrtävlingen 9 januari 2013

Ända hit har helgen varit enormt rolig. Igår åkte jag och mamma dessutom med på Johannas och Annas dressyrtävling i haparanda. Nina (J's mamma) var naturligt vis också där. Dream team. Det  var nog den segaste morgonen jag varit med om. Jag vaknade kl. 5 för att klä på mig, fara till stallet, göra andra stuffs och sedan lasta och fara till haparanda. Det gick otroligt - amazing - bra för båda tyckte jag. Agnes och Pucken asså.. ..underbara ponnysar. ♥
Kan inte så lite som att tacka för den bästa dagen med alla. Dream team!
+ Nu har ju Agnes och Benji (Anna's andra ponny) också flyttat till KRF. Kommer bli otroliga veckor, tills dom far igen..
 
Agnes ♥
 
Pucken ♥

A, B, C, D, - ponny, häst

Här har ni en ponny/häst av varenda storlek som just jag skulle tänka mig att ha.
But let's get started.. :)
 
 
 Skulle såklart inte kunna rida en A - ponny nåmera.. Jag är för lång, skulle vara rent ut sagt plågande.. Men.. här han ni den.. En A-ponny som jag skulle kunna tänka mig att ha:
 
A-ponny sto vid namn Topsy. Född år 2007. I färgen fux, Yummi! Denna ponnyn är äckligt söt asså.. Lite rund, lurvig och ser framår ut. Älskar färgen också. Gaah! Mamma jag vill ha nalle-björnen.. ;)
 
B-ponny skulle också vara litet för mig. Skulle alldrig köpa en som ''sattnings ponny'' direckt. Nää, lite litet men skulle nog ändå kunna rida den.. Och här har ni den också, B-ponnyn:
 
 
B-ponny sto vid namnet Emerald Dani. Född år 2005. Brun / svart? Denna ponnyn påminner mig så sjukt mycket om Puckcen. Det är typ en kopia fast i mindre format. Söt! Denna ponnyn är mest inriktad på hoppning som jag facktist är lite mer intresserad av. Den går också lite dressyr d.o.c..
 
C-ponny skulle sitta perfect i min längd nu. Skulle vara precis på gränsen. Om jag skulle satsa på en C? Njaa, kanske.. Växer fort ur den liksom.. Men ni ska få ett smakprov på den mäst lockande C-ponnyn:
 
 
 
C-ponny sto. Född år 1999. Mörkbrun. Detta är min favvo på hästnet just nu! En underbart fin C-ponny som serut att hoppa som en guud. Mycket muskler, korthårig och så biff. Min stil på ponny kan jag lova er. Detta skulle vara min prio nr. 1 på listan. Det kan ni stoppa upp: MIN! ;)
 
Skulle lungt kunna satsa fullt ut på en D-ponny tills jag är för lång.. I nu fallet så skulle det passa som en smäck. Handen i vanten - så bra liksom.. Jag är absolut inte för lång eller tung. No way.. Men här är den, D-ponnyn till salu:
 
D-ponny valack. Vid namn Mr. Miller. Född 1999. I färgen skimmel. Skulle lätt kunna ha denna ponnyn. Den ser orädd ut och ganska ståtlig. Tror man lätt skulle bli kär i denna ponnyn.. Dock är det mest utbildad i dressyr. Skulle facktist kunna lära mig mycket..  
 
Detta var ponnysarna som jag hittade på hästnet.se, en bra sida. Sedan såg jag ju inte på alla ponnysar som fanns. Annars skulle det ta dagen ut. Men såklart hittade jag domhär. Mellan d-ponnysarna var det as svårt att välja. Hittade inget speciellt där. Men tillslut ploppade det upp en. Kände bara lättnad. ;) Kan ju heller inte säga att ''den'' hästen vill jag ha eller ''den'' hästen såg tråkig ut. Jag kan lova att av alla ponnysar som jag såg på skulle nog alla bli omtyckta av mig om jag bara kände dom. Lätt. Det är inte så svår att tycka om en häst..

Bekräftad hoppträning

På söndagen så stoppade Nina upp en plansch om Robbanträning (hoppning) på anslagstavlan. Såklart frågade jag mamma om anmälan och så, inget ovanligt för mig. ;) Första gången hon sa '' ja '' och skrev upp mig på anmälan med önskehäst också. Graffe sa jag pronto och skrev upp det också. Men jag var orolig över att jag inte skulle få träna med ridskolehäst eftersom det inte är så många som får det på klubben. Idag fick jag bekräftat om att jag får vara med på hoppträningen med Graffe. Är mer en nöjd så ingen kan vika ner mig på knäna igen. No chance! Jag är uppe på fötter och så ska det förbli.. Vi ska visa vad vi går för. Du och jag Graffe.. ..du och jag ;)
 

Söndag, dagen före måndag.

Idag är det söndag. Dagen före måndag och dagen efter lördag. Så idag är det sista dagen före skolan. Njut av den sista tiden nu, ett tips. Själv har jag hunnit göra det jag velat göra hela helgen & veckan. Nöjd är jag med STORA bokstäver.
 
Såhär såg min helg ut om jag kortar av den lite:
 
Fredag: Fredags kväll for jag och såg på hoppträning. Både Johanna och Anna var där med Pucken och Agnes som skulle vara med på hoppningen. Det var egentligen anledningen för att jag for dit kl 8 på kvällen. Innan träningen hjälpte jag till med borstningen åt Johanna. Sedan var det doms tur att rida ett pass för Eva. Det såg super bra ut och om det var jag själv så skulle jag vara nöjd ryttare - on high level.. Och jag tog åt mig tips hon jag till Johanna om hur man kan rida prinsen så bra som möjligt.. Dessutom kom det fram en super nyhet för min del. Agnes ska där och med flytta till KRF's stall. Det drog värkligen på mitt smile när jag fick den nyheten. Andra planer är också på gång angående det. Skumt.. ;)
 
Lördag: Lördag var jag i stallet med bland annat Madde, Johanna och Trine. Men jag, J och T var där sedan stall-jouren från morgonen. Så vi kanske var där kl.. ..7? Så vi gjorde våra sysslor och sedan jag vi oss av runt hagarna och gav hästarna mat. Hö och annat.. Annars under dagen så skaffade jag mig ett eget skåp i stallet för att inte behöva fara omkring med hjlälmen, västen och all utrustning under armen hela tiden. So now it's clear..
 
Söndag: Idag då? ...Först så steg jag upp samma tid som igår för att fara på stall-jour igen.. Vi gjorde våra stuffs och for ut med fyrjulingen. På släpet satt jag och T(ine),vid ratten satt M(adde) och A(nna)(Allbans ägare.) Efter det bestämmde vi oss för att vi skulle rida. Det blev inte så mycket av saken för min och T's del. Men jag fick iallafal prova hoppa stuts med Pucken idag. Han hade blandad kapacitet och var hur fin som hällst. Ducktig polle ;) Han är värkligen en läromäsare. Fick där emot höra mer planer framöver.  Jag har hanmält mig både till en dressyr kurs för en  ny tränare som ska komma till stallet. På listan till Robbanträningen är jag också anmäld på Graffe. Kommer bli jätteroligt och är värkligen nöjd. Sista planerade ''saken'' var att jag, T, M och J ska såva över i stallet någon gång.. ..lite mer oplanerat men det kommer ske.
 

Planer planerat för i helgen

Helgen är redan fullbokat för skoj, stallet rättare sagt. Pungt.
Ikväll ska jag fara och se på när Johanna rider dressyrträning för Eva. Kommer vara ganska spännande eftersom jag alldrig har varit med på en ''Eva träning'' förr eller kollat. Så det blir något nytt för min del. Kameran KANSKE åker med. KANSKE. Efter det blir det myskväll med familjen och händerna fulla av gott. Alltså en bra dag.. :)
Lördag & Söndag kan jag inte säga så mycket om förutom att jag ( & andra ) ska ha jätteroligt i stallet hela helgen. Hemliga stuffs.. Så det blir lite random uppdateringar istället..
 
 

Skolridning - Amadeus

 
Igår hade vi skolridning ( dressyr ). Jag hade Amadeus som förvånade mig rejält igår eftersom det är en på miljonen - han var pigg och arbetsvillig! ;) Herregud, det hade jag inte räknat fram från början änns. Inte för 50 öre. Men det gick iallafall bra - gilla!
 
Bilder kommer upp i helg på mig och Pucken.. ..för sista gången ;)

mmoaerikssons.blogg.se

Välkommen till min blogg! Jag är en tjej som heter ''Moa'' och är -00:a. Jag kommer blogga om allt möjligt, mina intressen och min fritid Hoppas ni kommer gilla det..

RSS 2.0